Afleveringer

Smid ikke papirer og billeder væk!

Dine fotos og dokumenter kan være med til at tegne et billede af fortidens og nutidens Kegnæs for eftertidens generationer.

Det hele bygger på frivillighed – for dig der afleverer materiale til lokalarkivet og for de der holder liv i Lokalhistorisk forening for Kegnæs Sogn.

Lokalarkivet er interesseret i personlige papirer så som attester, breve, dagbøger, næringsbreve, regnskaber, soldaterbøger, pas etc. Altså kort sagt papirer, der fortæller om enkeltpersoner og familier.
Det kan også være ejendomspapirer, bygningstegninger, skøder m.m. Også foreningspapirer som sports-, borger-, politiske- og kulturelle foreninger har interesse. Billeder med f.eks. portrætter af beboere i lokalområdet, sportsbegivenheder, skolebilleder, huse og gårde gør god gavn i arkivernes billedsamling.

Det er svært at vide, hvad der kan have interesse om f.eks. 100 år.
Måske har de papirer, dokumenter, fotos m.v. du er ved at kassere interesse for vores efterkommere. Hverken du eller vi kan ikke vide det, og derfor vil vi opfordre dig til at kontakte lokalarkivet før du kasserer, så vi kan få en snak om, hvad der måske kan have interesse for eftertiden.

Når du har afleveret dit materiale i arkivet , bliver det pakket i specielle arkivkasser, som giver de bedste muligheder for bevaring.
Materialet bliver også registeret, så interesserede kan finde frem til det … også om 100 eller 200 år.

Dit bidrag vil være med til at bevare historien for eftertiden og være med til at bevare den fælles lokale historie på Kegnæs.