Slide9
Slide1
Slide6
Slide9
Slide8
Slide4
Slide9
Slide2
Slide5

Stenfiskerbåds endeligt

Fotograf og presse, Peter Andersen. Interviewer, Gunnar Callesen

Ja, da vi jo er et lokalarkiv, så går vi jo og roder i gamle sager, og her er så en historie om en stenfiskerbåd der endte sine dage på Kegnæs.

Gunnar Callesen, som jo nok enhver på Kegnæs kender, om ikke personligt så af alle de skibe, han har stående alle steder.

Gunnar købte for en hel del år siden en gammel båd i Sønderborg. Den havde været stenfiskerbåd, sejlet rundt til forskellige havne for at lave moler til havnene i forskellige byer. Den havde til sidst også været brugt til at sejle turister rundt på Als, bla. til Kegnæs Færgekro, hvor turisterne så kunne nyde kaffen. Denne båd så Gunnar under et besøg i Sønderborg, og straks var han interesseret i at købe den. Gunnar forhandlede sig frem til en pris på 1 krone, men da han senere skulle lave slutsedlen ville ejeren havde en krone og femogtyve, det kunne Gunnar selvfølgeligt ikke gå med til, så enden af det hele blev at ejeren sagde: det er i orden, så betaler jeg momsen. Det hele var jo bare sjov og ejeren insisterede så på, at båden ville blive leveret i havnen ved Kongshoved, for som ejeren sagde: Vi vil ikke risikere at du drukner på hjemvejen.

Den blev leveret og Gunnar gik i gang med at splitte den gamle udslidte båd ad. Det tog Gunnar rigtig mange timer at få båden savet og slået i stykker, men Gunnar er en tålmodig mand, så langt om længe blev stykkerne bragt hjem på gårdspladsen på Damkobbel 2, og med hjælp fra rundsaven blev stykkerne savet i de rigtige længder, og gæt en gang hvor de endte deres dage.

Klik på billeder for at forstørre